VvTE
Postbus 1192
5004 BD Tilburg

Tel: 013-4662991
mail: info@vvte.nl
web: www.vvte.nl

LinkedIn: Linked
Facebook: Facebook
Twitter: Twitter

Congres: “Europe’s Competitive Position

29-09-2005

Op donderdag 29 september heeft de VvTE in samenwerking met studievereniging Efact het jaarlijkse internationale congres georganiseerd. Het onderwerp dit jaar was “Europe’s Competitive Position, Fear it or Face it!”, waarin de concurrentiepositie van Europa ten opzichte van de rest van de wereld aan bod is gekomen. De gehele dag stond onder uitstekende leiding van de heer Jan Timmer, voormalig CEO van Royal Philips Electronics.

In de ochtend is Europe’s Competitive Position middels lezingen en discussies belicht. Zo hebben de heer Jan Oosterveld (voormalig Senior Vice- president of Royal Philips Electronics), de heer Horst Siebert (professor aan de Universiteit van Bologna en tevens adviseur van de heer José Barroso), de heer Floris Maljers (voormalig CEO Unilever), de heer Grzegorz Kolodko (voormalig minister van Financiën van Polen) en tenslotte de heer Laurens Jan Brinkhorst (minister van Economische zaken) een lezing gegeven tijdens de plenaire sessie. Deze lezingen waren absoluut de moeite waard, de reacties van het publiek waren tijdens en na de lezing uiterst positief. Vervolgens zijn zij gedurende deze sessie met elkaar in discussie gegaan.
Tijdens de twee parallelsessies is op interactieve wijze ingegaan op verschillende aspecten van Europe’s Competitive Position. Voor parallelsessie A, aangaande de mogelijkheden van de emerging markets die geleid werd door de heer Jan Timmer, hebben mevrouw Violeta Ciurel (General Manager Global Pensions ING) en Dolf Hamming (Customer Services Director Interbrew) een lezing verzorgd. Voor parallelsessie B, welke ging over de flexibilisering en integratie van de Europese markten, hebben de heer Hans Blommestein (lid van de OECD en buitengewoon hoogleraar Finance bij de Universiteit van Tilburg) en mevrouw Agnes Jongerius (voorzitter FNV) een lezing verzorgd. Deze sessie werd geleid door de heer Jacques Sijben (Emeritus professor monetaire economie aan de Universiteit van Tilburg).