VvTE
Postbus 1192
5004 BD Tilburg

Tel: 013-4662991
mail: info@vvte.nl
web: www.vvte.nl

LinkedIn: Linked
Facebook: Facebook
Twitter: Twitter

Historie vanaf 2000


VvTE Activiteiten Historie 2000-(Nu-1)

2019

1 april 2019 VvTE-ASSET Business Night
1 april is een sprankelende avond voor Tilburg: dan wordt in samenwerking met ASSET het grootste symposium van Tilburg University georganiseerd. Hier spreken CEO's van grote firma's, politici en inspirerende ondernemers.

Dit jaar verwelkomen we Matthijs ten Brink (CEO Transavia), Marjan van Loon (President-Director Shell Nederland), Philip Mountford (CEO Hunkemöller) en Stephanie Hottenhuis (CEO KPMG Nederland). De avond wordt aan elkaar gepraat door Maarten Bouwhuis.

De avond was vorig jaar groot spektakel, getuige de opkomst van ruim 600 studenten, alumni en werknemers van de universiteit verleden jaar. Speciaal voor onze leden heeft de VvTE weer een aantal plekken gereserveerd.

26 februari 2019 Lezing “WasteWatchers” met CEO en oprichter Thomas Luttikhold
In de Faculty Club van Tilburg University

Het nieuwe jaar is begonnen en daarom trappen we 2019 af met een mooie sessie die in het teken van duurzaamheid staat. Op 26 februari verwelkomen we namelijk Thomas Luttikhold, de CFO en oprichter van WasteWatchers! Deze inspirerende sessie zal plaatsvinden in de Faculty Club op de campus van Tilburg University.

Het programma voor deze avond is als volgt:
18.30 - 19.00: Inloop
19.00 - 20.00: Soep en broodjes
20.00 - 21.00: Lezing + Q&A
21.00 - 21.30: Borrel

Geen tijd voor soep, maar wel bij de lezing? Geen probleem! Je bent welkom om binnen te lopen tot 20.00.

2018

22 februari 2018 Lezing “Succes en leiderschap”
Toon Gerbrands
In PSV Stadion (Erik Gerets zaal en Casa Romario), met gratis boek, signeersessie, hapjes en borrel

Na een welkomstdrankje, Erwtensoep naar grootmoeders recept en luxe broodjes, ging Toon Gerbrands op inspirerende wijze in op het fenomenen leiderschap en resultaat. Daarbij belichte hij zijn stijl; "Wat doe jij en wat verwacht je van je omgeving?".
Na de lezing kreeg iedere VvTE-er het boek “Mijn Stijl” persoonlijk door Toon uitgereikt. Daarbij was er de mogelijkheid het boek door Toon laten signeren. Van deze optie werd gretig gebruik gemaakt. Na de sessie werd er uitgebreid nagepraat tijdens de borrel.

Het event is erg positief gewaardeerd.
1) Klik hier voor de foto's


Meer info over Toon en het boek: Toon Gerbrands

2017

22 november2017 Lezing door Bernice Notenboom
Inclusief diner bij Grand Café Esplanade

Bernice Notenboom, poolreiziger en klimaatjournalist en de #3 van de Duurzame Top 100. Tijdens deze Warandelezing gaf zij een kritisch licht op de effecten van klimaatopwarming. Onderdeel hiervan is een co-referaat van Kees Jan de Vet, dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta. Hierna was er volop ruimte voor discussie.

1) Klik hier voor de foto's


Meer info over Bernice Notenboom: Bernice Notenboom

3 april 2017 VvTE Asset Business Night
Thema: "Profiting Society: Leading into a Sustainable Future"

Topsprekers
Het was een sprankelend programma met 5 verschillende topsprekers: Jacques van den Broek (CEO Randstad), LĂ©on Wijnands (Global Head of Sustainability bij ING) en John Heller (CEO Louwman Group). Hein Schumacher (CFO FrieslandCampina) en Ynzo van Zanten (Chief Evangelist at Tony's Chocolonely)
Dagvoorzitter was Nathan de Groot Nathan is key contributor to De Speld. Afsluitend was er een borrel.

1) Klik hier voor de foto's23 febuari 2017 Sessie: 'De 7 Competeties van een Duurzame Professional'
Door: Dr. Niko Roorda

Met exclusief Dinnerbuffet in the Faculty club! Verloting van 5 boeken en en de mogelijkheid van het doen van een RESFIA+D zelftest!

Dr. Niko Roorda is een stimulerende ontwikkelaar en coach die anderen inspireert met zijn energie en zijn enthousiasme. Origineel, creatief en onafhankelijk denker, uitzonderlijk breed opgeleid en ervaren, die theorie en praktijk met elkaar verbindt, wat originele en praktische methoden en resultaten oplevert.

Meer info over Niko: dr Niko Roorda


1) Klik hier voor de foto's (Website)

2) Klik hier voor de foto's (FaceBook)


2016
26 mei 2016: Sessie Dirk Scheringa met gratis boek!
Een sprookjesverhaal dat eindigde in een horrorscenario

Locatie: Het Black Box Theater, UvT!

Topondernemer Dirk Scheringa gaf in zijn sessie tips en zijn visie op ondernemen. Hierna was er de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan hem. Hier werd flink gebruik van gemaakt en Scheringa werd het vuur aan de schenen gelegd over uiteenlopende onderwerpen als: de val van zijn bank, woekerpolissen, zijn kunstcollectie, AZ, zijn visie op de toekomst en nog vele andere onderwerpen.

Tenslotte kregen de leden kregen het boek Project Homerus met signeersessie gratis en was er een borrel in Grand Café Esplanade.

Meer info over Dirk: Dirk Scheringa

Het event werd goed gewaardeerd. Klik hier voor de foto's.

11 april 2016: VvTE Asset Congres 2016
- Technological Economy: Disruption and Abundance -

The theme of the Asset Conference 2016 was “Technological Economy: Disruption and Abundance”.

Speakers
Prof. Dr. Uri Rosenthal, former minister external affairs
Marc Bras, General manager BMW
Peter Struik, Director Fujifilm Europe
Peter Huisman, Innovation manager KLM

More information: VvTE-Asset-conference

10 maart 2016 Team succes! Robin van Galen
Met exclusief Dinnerbuffet “Auberge du Bonheur” in the Faculty club!
Aan de hand van het oa het 5 fasemodel van Bruce Tuckman heeft Robin van galen uitgelegd hoe je succesvol kunt zijn met een team.

Robin van Galen begeleidde het Nederlandse damesteam naar de Olympische titel. Na de Olympische Spelen kreeg werd hij benoemd tot beste Nederlandse coach op de Olympische Spelen. Momenteel is Robin waterpolocoach van het Nederlands mannenteam en is hij coach en trainer in het bedrijfsleven. Meer info over Robin: Robin van Galen

Voorafgaand aan zijn lezing was er een exclusief dinnerbuffet in de met het Red Dot Design Award bekroonde Faculty Club vlak naast de campus van Tilburg University.

Het event werd goed gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's.

2015

5 november 2015: Seminar Maarten van Rossem
- Europa volgens Maarten van Rossem -

Maarten van Rossem gaf een interessante en humoristische voordracht over Europa, de krediet en vluchtelingencrisis.

Daarbij kregen VvTE-leden boek "Europa volgens Maarten van Rossem" gratis en door Maarten van Rossum gesigneerd aangeboden.

Het geheel vond plaats op de UvT. Vooraf was er koffie, achteraf een Borrel. Het unieke event werd zeer goed gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's.

24 september 2015: Seminar Annemarie van Gaal
-EEN BEVLOGEN VERHAAL
Haar out of the box- denken, haar gedrevenheid inspireren elke onderneming naar succes. Daarbij draagt ze oplossingsrichtingen aan voor maatschappelijke vraagstukken via haar boeken en columns.
Annemarie van Gaal

Het geheel vond plaats op de UvT. Vooraf was er een broodjesbuffet, achteraf een Borrel. Het event werd goed gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's.

16 april 2015: Sessie: Johan van der Put
Straight line coach
-Hoe treed ik buiten mijn comfortzone en boek ik resultaat?
-Doe het nu, later is een codewoord voor nooit!-

Na de sessie van Remco Claassen hebben wij je uitgenodigd je bruine broek aan te trekken en te komen naar de sessie van: Johan van der Put

Johan van der Put is de oprichter en uitvoerend directeur van de Advanced Coaching Academy in Europa. De focus van het werk van Johan is gericht op het beinvloeden van resultaat van ondernemers, directeuren, bedrijfseigenaren en bedrijven.
Johan van der Put


Het geheel vond plaats in Energiecentrum de Volmolen. Vooraf was er een overheerlijk buffet, achteraf een Borrel.
Het event werd goed gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's.

15 januari 2015: Sessie: Succesvol leiderschap
Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik?
door: kenniskliko en Multi-goeroe Remco Claassen

Remco Claassen is een van de bekendste trainers in persoonlijk leiderschap in Nederland. Claassen stond samen op het podium met grootheden als Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdini. In de seminars maakte Remco Claasen zoveel indruk dat hij hoger werd gewaardeerd dan deze internationale toppers. Remco Claassen

Remco schreef in de afgelopen jaren 3 boeken die allen de bestsellers status bereikte: IK (2005) gevolgd door WIJ (2009) en Verbaal meesterschap (2011)

Het eerste boek 'IK' met winkelprijs van 24,95 werd met signering door Remco Claassen GRATIS aan de eerste 40 VvTE-leden aangeboden. De overige VvTE-leden kregen een korting van 10 euro.

Het event werd zeer goed gewaardeerd.
Klik hier voor de foto's.

2014

19 juni 2014: De Val van SNS Reaal
Op 1 februari 2013 kondigde Ronald Latenstein zijn vertrek als bestuursvoorzitter van SNS Reaal aan, nadat de bank vlak daarvoor was genationaliseerd. Vijf journalisten van het Financieel Dagblad hebben die strijd en wat er aan vooraf ging beschreven in het boek De Val van SNS Reaal. Cor de Horde, een van de schrijvers van het boek, heeft een lezing geven op Tilburg University over hoe het zover heeft kunnen komen.

Met gratis boek De Val van SNS Reaal

Klik hier voor de foto's.

7 april 2014: VvTE-Asset Congres
DREAM, DISCOVER, INNOVATE
Op 7 april vond het jaarlijkste VvTE-Asset Congres plaats met als thema Innovatie. Gedurende de dag kwamen prominenten sprekers uit het bedrijfslevens, politiek en academische wereld naar de Universiteit van Tilburg om inspirerende lezingen te houden over hun blik op innovatie. Dit waren onder andere:

Jan Peter Balkenende - Voormalig Minister President
Ulrich Bez - CEO Austin Martin
Soren Hansen - CEO Inter IKEA Groep
Hans van Grieken - Vice President Innovatie Capgemini
David Gann - Vice-President Ontwikkeling en Innovatie Imperial College London

20 februari 2014: Bedrijfsbezoek La Trappe

De VvTE heeft op donderdag 20 februari een bezoek aan La Trappe Trappist Bierbrouwerij de Koningshoeven gebracht, met lezing van directeur Thijs Thijssen.

In het programma vertelde Thijs Thijssen over de traditie, de economische aspecten en de marktbenadering van de brouwerij. Vervolgens was er een korte rondleiding door de brouwerij en konden de vvte-ers zelf proeven en beleven.
Het event werd afgesloten met een diner in Restaurant Den Heerlijkheid in Moergestel.
Klik hier voor de foto's.

2013

30 oktober 2013: TiSEM Alumnidag
Op woensdag 30 oktober 2013 organiseerde TiSEM Alumni Relations op de campus van Tilburg University een alumnibijeenkomst met als thema Understanding Society.
Gedurende de dag vonden verschillende lezingen plaats oa; Herman Wijffels en Jolande
De dag werd voor de VvTE-leden afgesloten met een diner.

19 september 2013 -'WE ALL LIE AND CHEAT'
Themasessie Riskmanagement door: Prof. dr Leen Paape RA RO CIA

Doel van de bijeenkomst was onder andere het bijbrengen; van onzekerheid, inzichten in menselijk gedrag en waarom besluitvorming vaak mis gaat.

Prof. dr Leen Paape RA RO CIA
Leen Paape is onder andere Dean Degree Programs & Research Nyenrode Business Universiteit, Lid Executive Board
Hoogleraar Bestuurlijke Informatie Verzorging Nyenrode en Voorzitter/lid diverse Audit Commissies

17 september 2013: Na de Troonrede

Op de derde dinsdag in september gaven Tilburgse economisten traditiegetrouw hun commentaar op de miljoenennota tijdens het symposium Na de Troonrede. Ook de VvTE was hier voor uitgenodigd.

20 juni 2013 -Lezing Cees van Lotringen
Een van de jongens Megafraude in de top van het Nederlandse bankwezen
'Fascinerend relaas van een bankier die, bijna argeloos, van de bovenwereld in de onderwereld terechtkomt.' Jeroen Smit, auteur van de prooi

Met gratis boek voor de eerste 40 aanmeldingen

Cees van Lotringen is lid geweest van de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad en correspondent in Duitsland en Frankrijk. Ook is hij co-auteur van Mister Euro, een biografie van Wim Duisenberg.
Klik hier voor de foto's.

2012

13 november 2012 The VvTE-Asset Conference
Change:
New World, New Rules; Shaping Human History
National and international leaders from the business, political and academical world have shed their light on the challenges the world is facing now. They gave their opinions and solutions by drawing their vision of the new world.

Speakers were:
Dr. H.O.Ch.R.Ruding, CEO Centre for European Policy Studies
Sjoerd van Keulen, CEO Holland Financial Centre
Harry van Dorenmalen, CEO IBM Europe
Prof. Nicholas Crafts, Director of ESRC Research Centre
Joost van Roost, CEO ExxonMobil Benelux
Bert Groenewegen, CFO Ziggo
Wouter Bax, Editor-in-Chief Nu.nl

11 oktober 2012 - Lezing Tiny Sanders, PSV
Het leven in korte broek en alle verschillen met de business in streepjespak?

Tiny Sanders gaf een lezing over de ontwikkelingen van het voetbal en het voetbalbedrijf PSV. De uiteenzetting met interactief gedeelte werd zeer gewaardeerd door de VvTE-ers. De avond werd afgesloten met een diner in sterrenrestaurant Avant-Garde ook gevestigd in het PSV stadion.
Klik hier voor de foto's.

26 april 2012 - De Vastgoedfraude
Een incident of een natuurverschijnsel?

Met de auteur van De vastgoedfraude en De ontknoping Vasco van der Boon

De vastgoedfraude, hoe kwam deze fraude tot stand? Daarbij nog belangrijker, hoe kon een fraude van dergelijke omvang plaatsvinden onder het oog van gemeentebesturen, raad van commissarissen en ook de Nederlandse toezichthouders? Vasco van der Boon deed het verhaal enthousiast uit de doeken. De leden ontvingen het nieuwe boek De Ontknoping nadien gratis eventueel vergezeld met een handtekening.
Klik hier voor de foto's.

2011
3 november 2011 - Crisis in de Eurozone Stort het systeem in of gaan we het redden?

Met RTL-Z, Nieuwsuur en Buitenhof professor en VvTE-er Harald Benink.
VvTE-er Harald Benink is hoogleraar 'Banking and Finance' aan de Universiteit van Tilburg en als senior research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics. Hij is tevens voorzitter van het European Shadow Financial Regulatory Committee. Behalve op de Nederlandse tv en media wordt Harald Benink ook vaak in buitenlandse media geciteerd. Bijvoorbeeld in the International Herald Tribune en New the York Times; A Break from the Euro en Handelsblatt Schwache mitglieder sollten die Euro-Zone zeitweise verlassen. Meer info klik op: Harald Benink
Klik hier voor de foto's.

30 september 2011 - Mountain bike clinic:Optimaal presteren met Henk Lubberding

Henk Lubberding, meervoudig touretappe winnaar en meesterknecht Joop Zoetemelk en Jan Raas

Sessie
De belangrijkste succesfactor van de ijzersterke wielerploeg van Peter Post, die jarenlang de koersen beheerste in binnen en buitenland is "Samenwerking". Deze leerzame bijeenkomst was behalve de link naar optimaal presteren een mengelmoes van gezelligheid, aandacht voor de sporter en natuurlijk ook actie! Gedurende de clinic werd o.a. aandacht besteed aan positie (houding, techniek, training en voeding). Op deze manier zorgde Henk ervoor dat de deelnemers de beheersing van de sport naar een hoger plan hebben kunnen tillen. De mooie dag werd afgerond met een BBQ op de top-locatie de Volmolen in Waalre.
Klik hier voor de foto's.

29 september 2011 - The VvTE-Asset International Conference
The International Conference is the yearly recurring conference which is organized by the VvTE and Asset, the Faculty Association of the Tilburg School of Economics and Management. The theme of the 2011 edition of the conference was: Success. This year's title was The Blueprint of Success; unraveling the secret.

During the conference the central question was What is the key to success?. This was answered by looking at an individual, business and (inter)national level of success.
Klik hier voor de foto's.

16 june 2011 - Venture Capital Beyond the Financial Crisis
De revolutie in ondernemerschap in Nederland: Wat zijn de volgende stappen?Venture Capital Beyond the Financial Crisis. Door Professor Dr. Erik P.M. Vermeulen, met Michelin-ster-dinerarrangement, op 16 juni 2011.
Erik Vermeulen is oa Professor at Tilburg University en Tias Nimbas Business school en verder oa Legal Counsel at Philips International BV.

Locatie
Michelin-ster restaurant de Karpendonkse Hoeve is een culinair en gastvrij begrip in de regio Eindhoven en daarbuiten.
Klik hier voor de foto's.

10 februari 2011 - Thema avond Mental Coaching
Spelen met stress, onder hoge (werk)druk optimaal presteren.
Als jij naar de wereld lacht dan lacht de wereld naar jou!
Als prestatiecoach begeleidt Roel Zijlstra (www.premotions.org) mensen in het bedrijfsleven en topsporters om stress te beheersen en mentaal sterk te staan waardoor het prestatievermogen verbetert, zo ook bij de VvTE thema avond op 10 februari 2011. Roel traint mensen in technieken om invloed uit te oefenen op autonome lichaamsfuncties. Hierdoor kun je helderder denken, je beter concentreren, je krijgt een betere reflexsnelheid en een betere emotionele controle. Bij deze technieken wordt gebruik gemaakt van biofeedback hulpmiddelen.
Klik hier voor de foto's.

2010

9 december 2010 - Workshop projectopstellingen
Op 9 december 2010 vond deze workshop plaats op de UvT Met als hoofdvraag: 'Waarom (mis)lukken projecten?. Problemen of vragen die spelen in uw project kunnen snel zichtbaar worden gemaakt met behulp van een projectopstelling. Het is een kwestie van ervaren!
Door: Dr. Manfred van Veghel en VvTE-er Drs. Wino Penris.
Klik hier voor de foto's.

29 september 2010 - congres over vormen van kapitaal
Het jaarlijks VvTE-Asset Internationaal Congres vond op woensdag 29 september 2010 plaats. De titel van het congres is: The World of Capital: Discovering its Future Notion met sprekers als Henk Keilman, Frank de Grave en Lex Hoogduin. Toegang was voor VvTE-leden gratis.
Klik hier voor de foto's.
Klik hier voor meer informatie.

10 maart 2010 - bedrijfsbezoek Koppert Cress
VvTE heeft 10 maart 2010 een bedrijfsbezoek gebracht aan Koppert Cress. Dit kleine maar zeer innovatieve bedrijf is gespecialiseerd in "Cressen", zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Tijdens het bedrijfsbezoek kregen we ins en outs te horen van de marketingstrategieën en ambitie die dit bedrijf in korte tijd enorm heeft laten groeien. Bovendien hebben we zelf cressen mogen proeven en een rondleiding door de kas gemaakt. In het afsluitende diner, bereid door een topkok, kwamen enkele cressen terug.
Bekijk hier de foto's
Klik hier voor meer informatie over Koppert Cress.


2009

23 september 2009 - VvTE-Asset congres globalisation
Het jaarlijkse VvTE-Asset congres was ook dit jaar een groot succes met meer dan 50 deelnemende VvTE-leden. Onder de titel "Reinventing the World: The road towards a sustainable globalisation" spraken onder andere de heer Pronk, de heer Hoogervorst en mevrouw in 't Veld.
Daarnaast ontving Prof. Bhagwati, professor in economie en recht aan Columbia University de Asset Tjalling C. Koopmans Award voor zijn bijdrage aan de wetenschap.
Bekijk hier de foto's

12 februari 2009 - Themasessie met Jeroen Smit
Op 12 februari jongstleden organiseerde de VvTE de themasessie: "Schaamte, woede en verdriet". Jeroen Smit gaf op zeer onderhoudende wijze een betoog over de ondergang van ABN Amro.
Jeroen Smit sprak met vele betrokkenen en wist op deze manier de vraag te beantwoorden hoe ABN Amro ten onder ging.

De avond kan met recht een groot succes genoemd worden. Bijna 300 bezoekers zaten geboeid te luisteren naar het verhaal van Jeroen Smit. Na afloop konden de contacten met studiegenoten van weleer aangehaald worden tijdens de borrel en werd het boek De Prooi gratis uitgereikt..
Bekijk hier de foto's

2008

7 juni 2008 - VvTE Champagne bar - Alumnidag
In onze VvTE Champagne bar kon u uw voormalig studiegenoten en docenten onder het genot van een glaasje champagne begroeten. De VvTE bar-tent stond op het buitenterrein.

In tachtig jaar tijd sloegen tienduizenden Tilburgse studenten hun vleugels uit in het binnen- en buitenland. De Universiteit van Tilburg nodigt al deze afgestudeerden uit om voor Ă©Ă©n dag terug te keren naar hun oude nest. Er was een gevarieerd programma met lezingen, discussies en optredens van bekende artiesten. Bekijk hier de foto's

22 mei 2008 - Themasessie Train de Trainer
Op 22 mei jongstleden heeft Jurgen Winkels van Delphi Concept de themasessie "Train de Trainer" verzorgd. Met een presentatie en een interactieve workshop leerden de aanwezige leden de ins en outs kennen van het strategisch opleiden: het inzetten van opleidingsinterventies om de organisatiedoelen (optimaler) te behalen. De rol van het management werd verder onder de loep genomen en er werd ingegaan op de vraag hoe volwassenen het geleerde toepassen. Als afsluiting werden alle genodigden gevraagd of door middel van een kaart aan te geven wat er geleerd was. Een divers publiek besloot de avond met een borrel op de universiteit. Bekijk hier de foto's

2007

Themasessie: De Econoom onder de loep
Van Slagmaat & De Geus
Op donderdag 15 maart heeft de VvTE in samenwerking met het assessment en selectiebureau Van Slagmaat & De Geus een themasessie georganiseerd. Het onderwerp van deze sessie was "De Econoom onder de loep; Assessment Centers: (on)gegronde angsten, halve waarheden en de feiten". Het was een geslaagde activiteit waarbij Van Slagmaat & De Geus een blik gaven in selectiecriteria en verschillende methodes die daarbij van toepassing zijn. Daarnaast kwamen zij tot de conclusie dat Assessments het meest volledige en betrouwbare beeld geeft van een individu. Tenslotte ontstond in de zaal toch een discussie waaruit bleek dat niet iedereen de objectieve waarde van Assessments inziet. Bekijk hier de foto's

Themasessie: Coachen (presteren) doe je samen
Marc Lammers, coach Nederlands dameshockeyteam
Donderdag 13 september vond de VvTE themasessie plaats. Wereldkampioen en coach van het Nederlandse dameshockeyteam, Marc Lammers, verzorgde een boeiende en inspirerende presentatie. Energiecentrum de Volmolen was de perfecte locatie, met een goede ambiance. Martin Hermans, eigenaar van de locatie verzorgde tevens een interessante introductie. Getuige de vele positieve reacties kan de avond terecht een succes worden genoemd. Bekijk hier de foto's

Congres: Climate Change; Chasing the Challenges
Op donderdag 27 september vond opnieuw het Efact-VvTE congres plaatsop de Universiteit van Tilburg. Het thema van dit jaar was "The Economic Impacts of Climate Change", Chasing the Challenges. De dag werd voorgezeten door Jan Pronk. Sprekers gedurende deze congresdag waren onder andere Sir Nicholas Stern (auteur van het Stern review), Ruud Lubbers, Ludo van Halderen (CEO van Nuon), Bert Heemskerk (CEO Rabobank) en Jeroen de Haas (CEO van ENECO)

Lezing: Turbulenties in de financiele markt
Drs. H.J. Brouwer, directeur De Nederlandsche Bank
De laatste activiteit van de VvTE was het prominenten gastcollege van Dhr. Brouwer, directeur van De Nederlandsche Bank, op 10 december jongstleden. In de lezing werden de turbulenties van de financiele markt genoemd, en de reactie hierop van het Eurosysteem. Bekijk hier de foto's

2006

Themasessie: Marktwerking in de gezondheidszorg
Prof. dr. Theo. B. C. Poiesz en Ir. Luc J. Kenter
Op woensdag 25 oktober 2006 stond een themasessie omtrent de marktwerking in de gezondheidszorg op het programma, met een praktische toespitsing op het ziekenhuis. Deze sessie werd verzorgd door Prof. dr. Theo B. C. Poiesz en Ir. Luc J. Kenter.
De onderzoek- en doceerinteresses van de heer Poiesz liggen op het terrein van gedragsmanagement in de profit-, non-profit- en overheidssector. Samen met Prof. dr. Fred W.F. van Raaij won hij in december 2003 de Marketing Literatuurprijs voor het boek Synergetische Marketing.
De heer Kenter, momenteel lid van de raad van bestuur van het VieCuri Medisch Centrum, was tot mei 2006 bestuurslid van het Maxima Medich Centrum waar hij zich onder andere bezig hield met de verzelfstandiging van ziekenhuisonderdelen. Bekijk hier de foto's

Congres: Risks and Crises: Why Wait? Anticipate
Op donderdag 28 september 2006 vond het jaarlijkse International Efact Congres, dat is samenwerking met de VvTE wordt georganiseerd, plaats op de Universiteit van Tilburg. De onderwerp van dit jaar was "Risks and Crises: Why Wait? Anticipate!".
Gedurende de dag werden, middels een plenaire sessie en parellelsessies, de onzekerheden en de economische gevolgen van risico's en crises belicht vanuit verschillende invalshoeken. Prominente sprekers waren onder andere de Nobelprijswinnaar in de Economie van 2002, Professor Daniel Kahneman, en de huidige Amerikaanse Ambassadeur, Roland Arnall. Meer informatie is te vinden op de website van het internationale congres.

Lezing: Financial and Fiscal Engineering
Dhr. Poppe
Op donderdag 21 september 2006 heeft de heer Poppe een lezing gegeven met als onderwerp Financial and Fiscal Engineering. Tijdens de lezing kwam aan bod hoe de internationale fiscaliteit gebruikt kan worden om grote prijsvoordelen aan klanten door te spelen en aldus meer competitiever te worden, dankzij het combineren van de internationale fiscale wetgevingen.

Lezing: De Ahold affaire
Jeroen Smit
Op donderdag 26 januari 2006 heeft Jeroen Smit een lezing geven over de Ahold affaire. Deze lezing vond plaats op de Universiteit van Tilburg Tijdens de zeer interessante lezing, was er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen waar dan ook gretig door de deelnemers gebruik van werd gemaakt.
Deze lezing vond plaats op de Universiteit van Tilburg. Tijdens de zeer interessante lezing, was er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen waar dan ook gretig door de deelnemers gebruik van werd gemaakt.
Jeroen Smit is freelance schrijver/journalist. In 2004 is hij diep in de Ahold affaire gedoken, onder meer voor zijn boek "Het Drama Ahold". Tot 2002 werkte Jeroen Smit vier jaar als hoofdredacteur voor FEM/Business, vier jaar als chef economie bij Algemeen Dagblad en vier jaar als redacteur bij Het Financiële Dagblad. Bekijk hier de foto's

2005

Bedrijfsbezoek: Agio Cigars
Op donderdag 3 maart zijn we met een aantal van ongeveer 25 mensen bij Agio Cigars in Geel (Belgie) op bezoek geweest. We werden ontvangen met koffie, thee, cake en natuurlijk sigaren. Na een kort welkom kregen we meteen al een zeer goede impressie van Agio door middel van een company video. Na de video stonden er twee uiterst ervaren mannen ons op te wachten om tijdens een rondleiding hun kennis met ons te delen. De heren hebben samen zo een 80 jaar ervaring binnen het bedrijf. Na de rondleiding was er volop gelegenheid om vragen te stellen. Uiteraard onder het genot van een drankje en wederom een sigaar. Als afsluiting hebben we gedineerd.

Themasessie: Voetbal als bedrijf?
Harry van Raaij
Donderdag 2 juni heeft de VvTE een themasessie georganiseerd die verzorgd is door Harry van Raaij. De oud voorzitter van PSV is ingegaan op de vraag of het voetbalbedrijf vergeleken kan worden met een normaal bedrijf. Hij heeft dit verhaal verteld vanuit Europees perspectief met aspecten vanuit het verleden, het heden en de toekomst. Harry van Raaij is verkozen tot beste bestuurder betaald voetbal van de afgelopen 50 jaar en kan putten uit een reeks mooie en rijke ervaringen als voorzitter van PSV. Bekijk hier de foto's

Congres: Europe's Competitive Position
Op donderdag 29 september heeft de VvTE in samenwerking met studievereniging Efact het jaarlijkse internationale congres georganiseerd. Het onderwerp dit jaar was "Europe's Competitive Position, Fear it or Face it!", waarin de concurrentiepositie van Europa ten opzichte van de rest van de wereld aan bod is gekomen. De gehele dag stond onder uitstekende leiding van de heer Jan Timmer, voormalig CEO van Royal Philips Electronics.

In de ochtend is Europe's Competitive Position middels lezingen en discussies belicht. Zo hebben de heer Jan Oosterveld (voormalig Senior Vice- president of Royal Philips Electronics), de heer Horst Siebert (professor aan de Universiteit van Bologna en tevens adviseur van de heer José Barroso), de heer Floris Maljers (voormalig CEO Unilever), de heer Grzegorz Kolodko (voormalig minister van Financiën van Polen) en tenslotte de heer Laurens Jan Brinkhorst (minister van Economische zaken) een lezing gegeven tijdens de plenaire sessie. Deze lezingen waren absoluut de moeite waard, de reacties van het publiek waren tijdens en na de lezing uiterst positief. Vervolgens zijn zij gedurende deze sessie met elkaar in discussie gegaan.
Tijdens de twee parallelsessies is op interactieve wijze ingegaan op verschillende aspecten van Europe's Competitive Position. Voor parallelsessie A, aangaande de mogelijkheden van de emerging markets die geleid werd door de heer Jan Timmer, hebben mevrouw Violeta Ciurel (General Manager Global Pensions ING) en Dolf Hamming (Customer Services Director Interbrew) een lezing verzorgd. Voor parallelsessie B, welke ging over de flexibilisering en integratie van de Europese markten, hebben de heer Hans Blommestein (lid van de OECD en buitengewoon hoogleraar Finance bij de Universiteit van Tilburg) en mevrouw Agnes Jongerius (voorzitter FNV) een lezing verzorgd. Deze sessie werd geleid door de heer Jacques Sijben (Emeritus professor monetaire economie aan de Universiteit van Tilburg).

Bedrijfsbezoek: DAF Trucks NV
Ir. Aad Goudriaan, president-directeur DAF Trucks.
Na de succesvolle bedrijfsbezoeken aan Bavaria en Agio Cigars, is vrijdag 2 december DAF Trucks NV in Eindhoven bezocht.
De heer Aad Goudriaan, president-directeur van DAF Trucks N.V., heeft een zeer interessante, interactieve presentatie verzorgd. Vervolgens vond er een rondleiding in de DAF fabriek plaats, waarna het DAF museum werd aangedaan voor een rondleiding met een borrel. De dag is op passende wijze afgesloten met een heerlijk diner in auberge "De Zwaan" te Oirschot. Bekijk hier de foto's

2004

Themasessie: Financierbaarheid van het MKB
Prof.dr. Piet Duffhues
Prof.dr. Piet Duffhues is hoogleraar ondernemingsfinanciering aan de Universiteit van Tilburg. Dhr. Duffhues presenteerde tijdens de themasessie op 27 april de belangrijkste uitkomsten en aanbevelingen van een recent onderzoek naar de financierbaarheid van het MKB. Nieuw in het onderzoek is dat concepten uit de bestaande financieringstheorieën een specifieke vertaling en toepassing krijgen gericht op het MKB.

Congres: Performance Management
Dit congres op is op 30 september georganisseerd in samenwerking met studievereniging Efact.

Lezing: Drs. Steven van Eijck
Demissionair Staatssecretaris van Financiën Steven van Eijck was op 15 april 2003 als spreker te gast bij de VvTE.

2003

Alumnidag Universiteit van Tilburg
De VvTE was aanwezig met een Champagnetent op het buitenterrein van gebouw A van de universiteitscampus. Onder het genot van een hapje en drankje konden VvTE leden bijkletsen en genieten van de muziek en acts op het buitenpodium. De VvTE-tent ontwikkelde zich al snel tot het centrale ontmoetingspunt van de hele economische faculteit.

Congres: Innovatie
Op donderdag 25 september: Studievereniging Efact organiseerde samen met de VvTE het jaarlijkse Efact congres. Het thema van dit jaar was Innovatie. VvTE leden konden het congres tegen gereduceerd tarief bijwonen.

Bedrijfsbezoek: bierbrouwerij Bavaria
Drs. Peter Swinkels. Bestuursvoorzitter van Bavaria N.V
Op vrijdag 31 oktober 2003 werd de bierbrouwerij Bavaria te Lieshout bezocht. Vanaf 15.00 uur stonden op het programma een bezoek aan de brouwerij, een bierproeverij, een diner en als hoogtepunt een lezing door bestuursvoorzitter Peter Swinkels.

2002

Themasessie: "Marktliberalisering"
Prof. dr. Eric van Damme
Op 11 april 2002 heeft de VvTE weer een succesvolle activiteit georganiseerd. Prof. dr. Eric van Damme heeft een themasessie verzorgd voor de leden van de VvTE. Eric van Damme is als hoogleraar verbonden aan CentER. Het onderwerp van zijn themasessie was "marktliberalisering". Hij ging hier in op de principes van "market engineering", welke hij illustreerde aan de hand van concrete voorbeelden. Speciale aandacht ging uit naar de elektriciteitsmarkt ("kunnen de lichten ook in Nederland uitgaan"?). Na afloop werd er nog druk nagediscussieerd tijdens de borrel.

Themasessie: "Recovery of the world economy"
Prof. dr. Jacques Sijben
Op 31 mei 2002 vierde de VvTE haar derde lustrum . Deze dag werd aangevangen met een ALV, waarna het echte programma kon aanvangen. Na een welkomswoord van de voorzitter, werd het woord gegeven aan Prof. dr. Jacques Sijben. Zijn lezing had als thema "recovery of the world economy". Na deze succesvolle lezing ging Corné van Zeijlvan Zurich, in op deze macroeconomische lezing door een meer praktijkgerichte presentatie te geven. Na afloop werd er nog gebruik gemaakt van de gelegenheid om na te discussiëren tijdens de borrel. Tot slot van deze lustrumviering werd er in het Grand Café op de KUB nog een barbecue gehouden, welke zeer zeker geslaagd was!

Themasessie "Creatiespiraal"
Marinus Knoope
Op 27 november 2002 heeft Marinus Knoope (zie foto onder) een presentatie verzorgd met als onderwerp "De Creatiespiraal, De natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid". Drs. Marinus Knoope is uitvinder van de "creatiespiraal", een praktisch model voor de weg van droom naar werkelijkheid. De themasessie heeft inzicht gegeven in de processen en valkuilen die bij het realiseren van wensen en verlangens een belangrijke rol spelen. Deze dag bood een uitgebalanceerde mix van ernst en humor en heeft het zelfvertrouwen versterkt. Als coach geeft Marinus Knoope op een effectieve wijze mentale en emotionele ondersteuning bij het realiseren van een ondernemende levensstijl. Hij is actief in binnenland en buitenland, revitaliseert teams en organisaties, geeft managementondersteuning, is loopbaanbegeleider en coach voor (aanstaande) ondernemers en particulieren.

2001

Themasessie: "Ondernemen is entertainen"
Dhr. Gielen namens Princess
Op 17 mei 2001 heeft de heer Joost Gielen, algemeen directeur van Princess, een themasessie verzorgd met als titel "Ondernemen is entertainen". Vooral van de gelegenheid tot vragen stellen en discussiëren aan het einde van de lezing, werd goed gebruik gemaakt. Met als gevolg dat we natuurlijk met veel plezier op deze dag terug kijken.

Congres: "Responsible Business: Shareholder value vs. stakeholdervalue"
Op 27 september 2001 heeft studievereniging Efact het congres "Responsible Business: Shareholder value vs. stakeholdervalue" georganiseerd. Gezien de goede band en samenwerking die de VvTE onderhoudt met Efact, werden VvTE leden in de gelegenheid gesteld tegen een sterk gereduceerd tarief aan dit congres deel te nemen. Daar werd zeker gebruik van gemaakt. Deze dag was zeker ook succesvol te noemen.

Lezing "Het doel heiligt de middelen"
Hans van Breukelen
De laatste activiteit van 2001 werd gehouden op 8 november . Deze kreeg vorm door een lezing van de heer Hans van Breukelen, oud-keeper van het Nederlands voetbalelftal. Met de titel "Het doel heiligt de middelen", ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag "zijn we bereid om ten koste van alles onze doelen te halen?". De beeldfragmenten en anekdotes maakten van deze themasessie een levendige bijeenkomst, waar enthousiast op werd gereageerd.

2000

Congres "Strategic Alliances: Performing together, staying apart"
Op 28 september 2000 vond het jaarlijkse Efact Congres plaats. Dit jaar was het onderwerp "Strategic Alliances: Performing together, staying apart". Ook de VvTE-leden waren voor deze activiteit uitgenodigd. Zij konden tegen een gereduceerd bedrag deelnemen. 's Ochtends werd er een aantal algemene lezingen gegeven. Na de lunch werd er dieper op de stof ingegaan middels parallelsessies en workshops. De dag werd afgesloten met een discussie.

themasessie "Het analyseren en waarderen van internetbedrijven"
Dr. Michel van Bremen
Dinsdag 24 oktober 2000 vond de themasessie met Dr. Michel van Bremen plaats. Het onderwerp van deze themasessie was "Het analyseren en waarderen van internetbedrijven". Tijdens de lezing werd ingegaan op de vraag welke doelstellingen internetbedrijven dienen na te streven, wat het kenmerk is van goede internetbedrijven en hoe de waarde van een internetbedrijf kan worden bepaald. Na een korte pauze konden er vragen worden gesteld. Vervolgens werd de avond afgesloten met een borrel.

Bedrijfsbezoek: Cap Gemini Ernst & Young
Woensdag 29 november 2000 werd er een bezoek gebracht aan Cap Gemini Ernst & Young in Utrecht. Na een broodjesbuffet kregen we een rondleiding in het Systems Transformation Center (STC). Hier werden de nieuwste snufjes voor de toekomst getoond. Vervolgens werd een demo vertoond van het intranet van Cap Gemini Ernst & Young. Hierna werd een lezing verzorgd door Mark Hoogenboom, senior technology consultant. De titel van zijn lezing was "Tien Technologie Trends die je niet mag missen". De avond werd weer afgesloten met een borrel.